culinair Zwitserland

Zwitserland staat bekend om om zijn vele culinaire lekkernijen.

 Kaas:

Zwitserland is beroemd om zijn vele soorten kaas. Voorbeelden hiervan zijn: Gruyère kaas welke is vernoemd naar de stad Gruyeres, Emmental kaas afkomstig van de alpenweiden uit het Emmental en Sbrinz, een harde kaas uit midden-Zwitserland. Deze kazen worden het meest gebruikt voor kaasfondue, een warme kaaspap die met knapperig brood wordt gegeten. Ook Raclette is een nationaal gerecht van Zwitserland en betekent schaven of schrapen. De kaas wordt aan één kant verwarmd door een vuur. De warme kaas wordt dan afgeschraapt en gegeten met bijvoorbeeld aardappels. Berner Hobelkäse is een harde bergkaas. Hobel betekent kaasschaaf en deze kaas wordt dan ook vaak in plakken gegeten. 

 

Chocolade:

Waar Zwitserland ook bekend van is, is de heerlijke chocola zoals: melk, puur, wit, melk met nogat en melk met noten. Bekende chocolade merken zijn: Milka, Cailler, Toblerone en Lindt. De Zwitserse chocolade is zo lekker omdat de koeien de hele dag in de bergen kunnen grazen. Zo geven ze lekkere melk waardoor de chocola lekkerder smaakt. Er worden ook anderen Zwitserse producten gebruikt.